Development, anyone?

Jag har arbetat som konsult inom systemutveckling på microsofts produkter i över 16 år med en stor spännvidd av produkter.

Fokus under denna tid har varit webbutveckling men jag har även gjort en hel del hederliga windows-klienter med WPF/Windows Forms och diverse projekt med SharepointWindows Mobile, Microsoft Speech Server och rena databas uppgifter. Och inget större projekt fungerar utan integrationer till andra system, så det har också blivit en av mina vanliga uppgifter...

Även om mina huvuduppgifter har kretsat kring utvecklingen (som systemutvecklare och arkitekt), har jag bra koll på hela utvecklingsprocessen, med allt från kravställning, till test och projektledning. Det bästa sättet att driva projekt på, för alla inblandande, är dom arbetssätt som får beställare och leverantör att verkligen prata med varandra. Sen kan man kalla det för agilt, scrum, eller helt enkelt för ett fungerande projekt.

Dom sista årens webbande har huvudsakligen gjorts i
- EPiServer med eller utan EPiServer Commerce
- Umbraco
- Eller helt skräddarsydda lösningar med ASP.NET MVC/Webforms, och hel del färdiga komponenter för att få upp farten i utvecklingen

Utvecklingen är också ett sätt att hålla mina kurskunskaper intakta och i samklang med verkligheten.

Förutom rena systemutvecklingsuppgifter så arbetar jag gärna med arkitekturfrågor, frågor kring utvecklingsprocessen och även som projektledare, när tid medges.

För att hinna med både utbildning och systemutveckling, arbetar jag aktivt för att hålla min tid nere och ni binder inte upp er i uppsägningstider.

Vill du veta mer om vad jag har gjort? Hör av dig, vet ja!

"Därför tog vi in dig, Ironman" - Mia på Skånetrafiken